West Germany vazen en potten, anno 2019 onmisbaar in een echt vintage interieur. De prachtige vazen zijn in oud West-Duitsland gemaakt. Dankzij de snel groeiende economie in de jaren 50 werden er grote hoeveelheden prachtig keramiek gemaakt. De potten en vazen werden gemaakt door vloeibare klei in een mal te storten, en daar een laag glazuur over aan te brengen. In de oven kwam als het ware dit glazuur tot leven, met als resultaat prachtige, unieke kleurschakeringen.

De West Germany vazen zijn afkomstig van veel verschillende producenten. Een aantal van de bekendste merken zijn: Scheurich, D&B Höhr, Fat Lava, en Ruscha. Eigenlijk is elke vaas aan de onderzijde voorzien van het modelnummer en de soms de afmetingen. Daarnaast is er natuurlijk een afdruk met ‘West Germany’ of ‘W.-Germany’ aanwezig.

De vazen en potten worden gekenmerkt door ruwe en krachtige kleuren, en robuuste ontwerpen. Lieflijke en zachte kleuren waren niet aan de orde van de dag. Leuk om te weten: de witte vazen zijn een zeldzaamheid, een waar verzamelobject voor West Germany liefhebbers. Goed opletten dus in kringlopen en op marktjes!