Soms loop je over een marktje, of in een kringloopwinkel, en dan zie je door de bomen het bos niet meer. Je dwaalt rond en vraagt je af waar al die leuke spulletjes nou precies staan. De ene keer heb je natuurlijk meer geluk dan de andere keer, maar soms is een goede voorbereiding al het halve werk. 

Hieronder geef ik een aantal tips die mij vaak helpen om de dingen te vinden die ik zoek. Hopelijk werken ze ook voor jou!

Tip 1.
Bedenk van te voren waar je precies naar opzoek bent. Je kunt zelfs een lijstje maken met dingen die je graag zou willen hebben. Wanneer je duidelijk voor jezelf hebt wat die dingen zijn, ga je daar ook meer op letten. Vaak zie je dat item dan ineens overal opduiken. 

Tip 2. 
Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken, of er bestaat een app voor. Zo ook de kringloop-app! Download deze app om alle tweedehandswinkels en vintageboetiekjes in jouw omgeving te spotten. De kringlopen worden weergeven op een kaart, en zo kun je dus gemakkelijk een kringloop-route uitstippelen. Daarnaast staat er bij bijna alle winkels een korte beschrijving, en zijn er vaak ook recensies door bezoekers geschreven. Zo kun je een beetje een inschatting maken welke kringloop de moeite waard is om te bezoeken.

Tip 3.
Loop altijd meer dan één rondje! Soms lijkt er op het eerste gezicht helemaal niks leuks tussen bijvoorbeeld het servies te staan. Een tweede keer ertussen kijken doet je blik soms ineens op dat ene leuke schaaltje vallen. Dan ben je extra blij omdat je tóch iets gevonden hebt.

Tip 4.
Soms ben je geneigd om dingen te kopen omdat het toch bijna niks kost. Voor dat je het weet heb je dan een hele hoop spullen aangeschaft die je niet altijd nodig hebt. Voordat ik naar de kassa ga, loop ik vaak even alle spulletjes na in mijn mandje, of ik ze wel echt nodig heb. Een goede tip hiervoor is om je voor te stellen of je het ook had gekocht als het (veel) duurder was geweest, of je het in een ‘gewone’ winkel was tegen gekomen.

Tip 5.
Voor de DIY-ers: zoek naar leuke meubels om op te knappen. Schrik niet direct of door bijvoorbeeld de donkere kleur hout, of de beschadigingen. Vaak kan een mooie kleur al heel wat goeds doen bij een kast of tafel. Pinterest geeft wat dat betreft heel veel inspiratie!

Dat waren mijn tips, hopelijk hebben jullie er wat aan! Als je zelf nog een gouden tip hebt dan hoor ik dat graag in de reacties.

Hieronder nog wat pareltjes waar ik zelf heel blij mee ben: